laboratory of food safety and hygiene
Research topic
The laboratory conducts research, training, testing, evaluation and certification of the quality and safety of livestock raw materials and products. Develop new technologies to bring meat and raw materials to the world market.
- Study of antibiotic resistance of Salmonella, E. coli, S. aureus, B. cereus, Pseudomonas, foodborne pathogens
- Laboratory testing and skill assessment
- Technical consulting services
- Training
- Meat quality and safety
- Hygiene and quality control of meat production
PROJECTS
- "Мал эмнэлгийн ариун цэвэр, магадлан шинжилгээ" шинжлэх ухаан технологийн төсөл (1997-2000 он)
- "Мал, амьтны гаралтай түүхий эд, бүтээгдэхүүнд магадлан шинжилгээ хийх арга, технологи" сэдэвт шинжлэх ухаан технологийн төсөл(2000-2003 он)
- "Мал, амьтны гаралтай бүтээгдэхүүний аюулгүйн судалгаа" сэдэвт шинжлэх ухаан технологийн төсөл(2004-2007 он)
- "Махны чанар, аюулгүй байдлын зарим судалгаа" (2008-2010 он)
- "Мах, сүү, үр тариа, хүнсний ногооны аюулгүй байдлын судалгаа, эрсдлийн үнэлгээ" ШУТТ-ийн хүрээнд "Үхэр, хонь, импортын тахианы махны аюулгүй байдлын судалгаа, эрсдлийн үнэлгээ" дэд сэдэв (2011-2013 он)
- "Шинээр болон дахин сэргэж буй мал, амьтны халдварт өвчний тандалт, тархвар судлал, эрт сэрэмжлүүлэх хариу арга хэмжээний судалгаа" ШУТ- ийн хүрээнд хийгдсэн"Зарим мал, амьтны махны төрлийг ялган таних ДНХ оношлогоо технологи" дэд сэдэв (2011-2013 он)
- "Малын халдваргүй өвчнөөс эрүүлжүүлж, ашиг шимийг нэмэгдүүлэх эм, бэлдмэлийн технологи" Цөм технологийн төслийн хүрээнд хийгдэж байгаа "Сүүний магадлан шинжилгээний цомог, меламин илрүүлэх аргачлал" дэд сэдэв (2013-2015 он)
- "Нүцгэн ортууз (Oxytropis glabra) дахь эндофит мөөгөнцрийн судалгаа" онлын сэдэвт суурь судалгаа (2013-2015 он)
RESEARCHERS
Our laboratory staff consists of 5 staff, includes 1 Doctor and 5 master.
- Ж. Энхтуяа, Доктор (PhD), Лабораторийн эрхлэгч, эрдэм шинжилгээний тэргүүлэх ажилтан
- Т. Ганцэцэг, Магистр, эрдэм шинжилгээний дэд ажилтан
- Б. Баяр-Энх, Магистр, эрдэм шинжилгээний дэд ажилтан
- Д. Болорцэцэг, Магистр, эрдэм шинжилгээний дэд ажилтан
- Ч. Мөнгөнсар, Магистр, эрдэм шинжилгээний дэд ажилтан
- С. Наранжаргал, Магистр, эрдэм шинжилгээний дадлагажигч ажилтан
Retaired staff member
- ............
Research capacity of the laboratory
- ...............
History of laboratory
- 1991 онд Ариун цэвэр, эрүүл ахуйн лаборатори нэрээр анхлан байгуулагдсан.
- 1993-1998 онд ХААИС-ийн Эрүүл ахуйн тэнхимтэй нэгдсэн.
- 2005 оноос хойш Мал эмнэлгийн ариун цэврийн магадлан шинжилгээний ур чадварын сорилтоор 3 дахь удаагаа итгэмжлэгдээд байна.
- 2016 оноос Хүнсний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн лаборатори болж үйл ажиллагаагаа өргөжүүлсэн.